2010-03-06

Om Hulken och häxan

Idag hade vi bjudit hit Muddiz och hennes familj för en trevlig pizzakväll och sen skulle vi titta på Andra Chansen tillsammans.

Under dagen fick jag ett SMS från Muddiz där det stod att hon skulle ta med sig en sallad eftersom hon inte trodde att våran pizza var kompatibel med hennes diet. Jag ringde och förklarade att vi skulle göra pizzan själva, att hon alltså kunde bestämma om hon bara ville ha grönsaker och annat nyttigt på. Nej, fick jag som svar, då var det ju ändå degen och osten och det var ju inte riktigt hälsossamt heller.
Och förvisso hade hon sallad med sig när hon kom hit. Och ett stort pizzabröd. Med ost på. Som hon värmde i ugnen och åt upp helt. Men det hade i alla fall ingen tomatsås på...

Kvällen fortsatte som vanligt: barnen förvandlade lekrummet till ett katastrofområde utan like och mutades sen med kakor så att vi vuxna kunde spela ett lärorikt och utmanande brädspel med hög underhållningsvärde (Spökslottet) innan det var dags att göra dippen, öppna chipspåsarna och sätta sig framför tv:n. Andra Chansen var lite långdragen, man hörde låtarna om och om igen och vi blev alla lite trötta efter ett tag, både på de ständiga repetitionerna och helt generellt. Men vi fick inte spola fram för Muddiz som absolut skulle lyssna till varenda låt hur många gånger den än hade spelats förrut. När de äntligen tillkännagav att Pernilla Wahlgren hade tagit den första finalplatsen och sa "Gå upp på scen, Pernilla" fick vi nog. Inte nu igen! Det var 3 mot 1 så jag började spola fram. Tyvärr var det dock inte så att Pernilla började sjunga på en gång och vi fick istället se Jessica Andersson hoppa upp, springa upp på scen och krama några gubbar i 32x hastighet. Man kan väl säga lite försiktigt att Muddiz inte var glad att jag hade förstört spänningen. Hennes otäckt pulserande halsåder visade det tydligt. Det är nog säkrast att jag sover med öppna ögon inatt.

Och Muddiz make, förresten: han gissade precis alla dueller rätt. Han sa vem som skulle vinna och så blev det. Varje gång. Förr i tiden hade han fått brinna på ett bål. Fast nu fick han gå hem med en Muddiz som bara är ett irritationsmoment från att förvandlas till Hulken. Plötsligt känns bålet ganska lockande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar